Alpha

Alpha er en glimrende mulighet til å utforske livets store spørsmål i fellesskap med andre.

Bli med på Alpha!

Hvis du ønsker å utforske meningen med livet, da er Alphakurset noe av det beste vi kan anbefale deg. Alpha er et 10 ukers innføringskurs i noen av de mest sentrale sidene ved den kristne tro. På denne siden vil du få vite mer om alphakurset og hvordan du selv kan bli med på et kurs hvis du
ønsker det. mulighet til å utforske de store spørsmål i livet.

Livet stiller oss overfor mange vanskelige spørsmål. Om meningen med det hele,om døden, om Gud, og hvem er nå egentlig denne Jesus? Mange velger å leve med sine spørsmål; for andre kommer tider da man trenger svar som er til å stole på.

Hva vil vi med kurset?
ALPHA-kurset er laget for å gi deg svar på dine spørsmål. ALPHA er for deg som vil få et avklart forhold til kristen tro, som nylig er blitt kristen, som er ny i menigheten/forsamlingen, som vil repetere troens innhold eller som helt enkelt er interessert i kursets innhold.

Hvor lenge varer kurset?

ALPHA kurset består av 10 kvelder med samling

annenhver tirsdag, pluss en weekend i midten av kurset.

Det hele avsluttes med en skikkelig festmiddag.

Hvilke tema tas opp?
Her har du en oversikt over de tema/spørsmål som vi tar opp:
1. Hvem er Jesus?
2. Hvorfor døde Jesus?
3. Hvordan kan jeg vite at jeg tror?
4. Hvorfor og hvordan skal jeg be?
5. Hvorfor og hvordan lese bibelen?
6. Hvordan leder Gud oss?

Alpha-weekend:
7. Hvem er Den Hellige Ånd?
8. Hva gjør Den Hellige Ånd?
9. Hvordan kan jeg bli fylt av Ånden?
10. Hvordan gjøre det beste ut av resten av livet?
Alphaweekenden legges til Åre i Sverige.

11. Hvordan kan jeg stå imot det onde?

12. Hvorfor og hvordan fortelle andre om det?
13. Helbreder Gud i dag?
14. Hvilken betydning har menigheten?

Hvordan er kurs-kveldene lagt opp?
Hver kurskveld er lagt opp på følgende måte:
Kl.19.00 Måltid - som oftest middag eller et varmt måltid.
Kl. 19.35 Velkomst, informasjon, en god historie, musikk og filmsnutt.
Kl. 19.45 Kveldens tema. Undervisning ved en i alphateamet.
kl. 20.25 Kort kaffepause
Kl. 20.35 Gruppesamtale hvor man kan drøfte alle spørsmål som måtte dukke opp. Du kan stille de spørsmålene du synes er vanskelig, og du kan få utvidet din egen horisont ved å høre andres spørsmål. Utgangspunktet for ALPHA er ikke at alle skal mene det samme, men gi deg et grunnlag for å kunne tro at Bibelens budskap om Jesus er sant.
kl.21.25 Felles avslutning.

Hva forventes av den som vil gå på alphakurs?
Det kreves ingen forkunnskaper om Bibelen eller Kristenliv for å kunne begynn på ALPHA. Er du på leting etter Gud, så kan ALPHA være et naturlig sted å starte.Alle som søker å finne sannhet i livet er hjertelig velkomne, uansett bakgrunn!!

Våren 2019 er vi i gang med to alphakurs. Det første er UNGDOMSALPHA på tirsdager. Vi begynner kl.17.00 med et varmt måltid, deretter kjører vi quiz og ser dagens tema på film. Vi avslutter med gruppesamtale og er ferdig til kl.18.30. Alpha for voksne har vi hver onsdag kl.19.00. Også her bruker vi filmundervisning denne våren. Begge kursene avsluttes med ALPHAMIDDAG onsdag 10. april. Påmelding til bjellestad@frikirken.no eller ta kontakt med pastor Bjørn Jellestad 48 09 59 29. Har du spørsmål angående kurset, gå til vårt KONTAKTSKJEMA under "OM OSS" i Menyen. Neste kurs starter 18. september 2019.