Alpha

Alpha er en glimrende mulighet til å utforske livets store spørsmål i fellesskap med andre.

Bli med på Alpha!

Nedenfor vil du finne informasjon om hva et Alphakurs er og hvordan det er lagt opp.

Høsten 2021 har vi gleden av å tilby AlphaOnline. Det vil si at du kan bli med på et digitalt Alphakurs. Leder for kurset er en av AlphaNorges nasjonale veiledere, Carina Harsem.

Restriksjoner og hjemmekontor har fulgt oss gjennom det meste av 2020 og langt inn i 2021. Da er det flott at vi kan tilby Alpha Online. Det er en plass å møte mennesker, snakke om livet, om tro og håp.

Alpha Online Norge startet opp i slutten av august med en introkveld. Nærmere info vil komme ila sommeren. Alpha er gratis. Her kan du bli med på et Alphakurs med deltakere fra mange andre steder i landet.

Det er mulig å bli med første gangen og se om du har lyst til å være med videre. Påmelding finner du her: https://www.checkin.no/event/29326/alpha-online-vinter-21

ANGELA GOD ERFARING MED Alpha Online (blir med som medarbeider på neste Alpha Online)

ALPHA ONLINE PR fra London

FYSISK ALPHAKURS

Her følger mer info om Alpkurset. Vi gjør imildertid oppmersom på at dette gjelder når det er mulig å feire Alphakurs med fysisk oppmøte.Hvis du ønsker å utforske meningen med livet, da er Alphakurset noe av det beste vi kan anbefale deg. Alpha er et 10 ukers innføringskurs i noen av de mest sentrale sidene ved den kristne tro. På denne siden vil du få vite mer om alphakurset og hvordan du selv kan bli med på et kurs hvis du
ønsker det. mulighet til å utforske de store spørsmål i livet.

Livet stiller oss overfor mange vanskelige spørsmål. Om meningen med det hele,om døden, om Gud, og hvem er nå egentlig denne Jesus? Mange velger å leve med sine spørsmål; for andre kommer tider da man trenger svar som er til å stole på.

Hva vil vi med kurset?
ALPHA-kurset er laget for å gi deg svar på dine spørsmål. ALPHA er for deg som vil få et avklart forhold til kristen tro, som nylig er blitt kristen, som er ny i menigheten/forsamlingen, som vil repetere troens innhold eller som helt enkelt er interessert i kursets innhold.

Hvor lenge varer kurset?

ALPHA kurset består av 10 kvelder pluss en weekend i midten av kurset.

Det hele avsluttes med en skikkelig festmiddag.

Hvilke tema tas opp?
Her har du en oversikt over de tema/spørsmål som vi tar opp:
1. Hvem er Jesus?
2. Hvorfor døde Jesus?
3. Hvordan kan jeg vite at jeg tror?
4. Hvorfor og hvordan skal jeg be?
5. Hvorfor og hvordan lese bibelen?
6. Hvordan leder Gud oss?

Alpha-weekend:
7. Hvem er Den Hellige Ånd?
8. Hva gjør Den Hellige Ånd?
9. Hvordan kan jeg bli fylt av Ånden?
10. Hvordan gjøre det beste ut av resten av livet?
Alphaweekenden legges vanligvis til Hållandsgården, Åre i Sverige.

11. Hvordan kan jeg stå imot det onde?

12. Hvorfor og hvordan fortelle andre om det?
13. Helbreder Gud i dag?
14. Hvilken betydning har menigheten?

Hvordan er kurs-kveldene lagt opp?
Hver kurskveld er lagt opp på følgende måte:
Kl.19.00 Måltid - som oftest middag eller et varmt måltid.
Kl. 19.35 Velkomst, informasjon, en god historie, musikk og filmsnutt.
Kl. 19.45 Kveldens tema. Undervisning ved en i alphateamet.
kl. 20.25 Kort kaffepause
Kl. 20.35 Gruppesamtale hvor man kan drøfte alle spørsmål som måtte dukke opp. Du kan stille de spørsmålene du synes er vanskelig, og du kan få utvidet din egen horisont ved å høre andres spørsmål. Utgangspunktet for ALPHA er ikke at alle skal mene det samme, men gi deg et grunnlag for å kunne tro at Bibelens budskap om Jesus er sant.
kl.21.25 Felles avslutning.

Hva forventes av den som vil gå på alphakurs?
Det kreves ingen forkunnskaper om Bibelen eller Kristenliv for å kunne begynn på ALPHA. Er du på leting etter Gud, så kan ALPHA være et naturlig sted å starte.Alle som søker å finne sannhet i livet er hjertelig velkomne, uansett bakgrunn!!

Velkommen til vårens Alpha som starter mandag 11.januar kl.20.00. Påmelding går over Checkin.