Vi viser påskefilmen "RISEN"

Palmesøndag viser vi for andre gang den sterke og gripende påskefilmen "Risen". Selv om filmen har mest fokus på påskedag, vil den ta oss gjennom påskeuken fra begynnelse til slutt.

På grunn av siste ukes skjerping av smittevernet, kan vi dessverre bare være 20 deltaker i kirkesalen og 20 deltakere på søndagskolen. LØRDAG KVELD KAN VI MELDE AT VI ER FULLBOOKET TIL SØNDAGENS FILMVISNING. Det er bare mulig for forhåndspåmeldte å delta.  Hvis du ikke fikk plass, anbefaler vi at du leier filmen på Viaplay for 39 kr. Den kan også kjøpes på nett eller lånes fra Credo seinere i påsken. I såfall må du kontakte pastor.

Det blir eget påskeprogram for barna med baking og film i kjellerstuen. Kun 20 deltakere der også.

 

Den bibelske historien om Jesus er gjenfortalt et utall ganger, men regissør Kevin Reynolds har greid å finne en frisk innfallsvinkel i Risen.  Her fortelles hendelsene gjennom øynene til den romerske offiseren som etterforsker hvem som stjal Jesu lik fra graven. Filmen gikk på kino i 2016.

Et lik forsvinner

Utgangspunktet er kjent nok fra bibelsk lære. I år 33 blir Jesus fra Nazareth (Clive Curtis) korsfestet i Jerusalem. Etter hans død går det rykter om at han skal gjenoppstå. Prefekten Pontius Pilatus (Peter Firth) vil unngå at noen stjeler liket, slik at denne troen kan få feste hos folket, og får tribunen Clavius (Joseph Fiennes) til å sikre graven. 

Når Jesu lik likevel forsvinner, må Clavius saumfare området etter det, finne ut hvem som kan stå bak og hvorfor, en oppgave som skal endre ham.

Regissør Kevin Reynolds har selv skrevet manuset sammen med Paul Aiello, og de har skapt en ganske solid historie rundt kjente elementer fra bibelhistorien. De lykkes best med hovedfiguren.

Clavius er en sliten offiser som utfører sitt arbeid på en stillfaren måte, og som tydelig er på søk etter noe meningsfullt. 

Joseph Fiennes spiller ham på en kontrollert og behersket måte, der selv små visk kan inneholde autoritære ordre eller trusler. Fiennes gir filmen en nødvendig tyngde som virkelig hever den.

Han er dessuten omringet av solide støttespillere som Tom Felton i rollen som den overivrige assistenten Lucius og Peter Firth som den politisk beregnende Pilatus. 

Selv Cliff Curtis kommer fra den vanskelige Jesus-rollen med æren i behold, uten bruk av de klammeste bibelfilm-klisjeene.

 

  • Oppdatert