Nattverd i hjemmene i påsken

Normalt feires nattverden når vi er samlet som menighet. Men slik bir det ikke i år. For første gang i Frikirkens historie er det ingen menigheter som kan feire dette kjærlighetsmåltidet slik vi pleier.

 

Frikirkens ledelse har derfor åpnet opp for at i år kan vi feire nattverden i hjemmene, enten du er sammen med noen eller aleine.

Rammene er likevel de samme som som når vi feirer nattverden sammen - nemlig at nattverden er for dem som er døpt med kristen dåp og som tror på Jesus. 

(Alle helligdagene i påsken, vil det bli lagt ut en kort taler, både som podcast (lydfil) og som videosnutt på Faceboosiden vår. Facebooksiden vår vil bli oppdatert hver helligdag kl.9. Adressen til Facebook: credo.frikirke.no

Hvis du har problem med å komme inn på podcasten, så følg veiledningen helt neders)

 

1. Forberedelser/innkjøp til Skjærtorsdag.
Du trenger brød og vin eller tilsvarende. I Credo bruker vi alkoholfri rødvin og usyret brød (mazot) fra Israel. Du kan gjerne bruke noe tilsvarende som du har i huset, eller kjøpe inn det du trenger før skjærtorsdag. På bildet ser du eksempel på en liten flaske rødvin som du får på Vinmonopolet for 40 kr. Noen velger å bruke druejuice eller rød husholdningssaft. Hvis du vil bruke noe brød som er usyret, så er Kapteinkjeks eller tørr Vestlandslefse gode alternativ. Noen har kanskje Tunnbrød fra Sverige.

 

Av respekt for innstiftelsesordene, så være nøktern så du ikke setter frem mer brød og vin (drikke) enn det som trengs til måltidet. Alt som brukes i nattverdmåltidet bør drikkes og spises opp.


2.  Gjør det fint og praktisk
Vi anbefaler at du finner en fin plass hvor du kan feire nattverden. Finn et egnet bord, dekk gjerne på med en fin duk og tenn et lys. Til drikke kan du bruke en liten mugge, og som glass kan du bruke et vanlig drikke glass eller et egnet eggeglass. Gjør alt klart før du skal feire nattverden. Vi anbefalere også at du har en bibel tilgjengelig.

 

3. Gjennomføring av nattverden.

Selve nattverdliturgien med innstiftelsesordene vil pastor Bjørn spille inn på podcast og som videosnutt på Facebooksiden til Credo. Da kan du stoppe filen akkurat når du vil. Han vil først holde en kort innledning eller andakt om nattverden før han tar for seg nattverdliturgien, nesten som i Credo på en søndagsgudstjenenste. Når han har sier "Dette er Jesu legeme - gitt for deg" og "Dette er Jesu blod gitt for deg" så gjør du det samme hvis du er aleine. Hvis dere er flere, så sier første mann det til sidemannen og lar det hele gå runden. Start med brødet før dere tar vinen. Mens dere gjør dette, kan dere gjerne stoppe avspillingen.

 

4. Avslutningen
Pastoren vil avslutte nattverden med en takkebønn før han lyser velsignelsen. Hjemme hos deg eller dere, må dere gjerne avslutte med fri bønn.

Hvis det er noe du lurer på av alt dette, så ta gjerne kontakt med pastor Bjørn eller en av de andre i eldsterådet.

 

Hvordan komme inn på Podcast

1. Gå inn på Podcastappen (evt last ned hvis du ikke har en på mobilen din).

2. Trykk på BIBLIOTEK nederst på siden

3. Trykk deretter på PROGRAMMER

4. Høyreklikk på FERDIG

5. Trykk på linjen LEGG TIL PROGRAM VIA URL

6. Legg inn adressen for vår podcast: https://www.credofrikirke.no/podkast

7. Til slutt trykk på ABONNER

8. Hvis alt er gjort riktig skal du nå få opp CREDO FRIKIRKE

9. Lykke til med lyttingen

  • Oppdatert

Kommentarer

Ingen kommentarer her. Bli den første til å kommentere!

Skriv en kommentar

 
E-post blir ikke synlig for andre


Skriv inn symbolene du ser i feltet