Hans Nielsen Hauge 250 års jubileum

Her viser vi et videopptak av Alv Magnus som spiller Hans Nielsen Hauge på jubileumsmarkering for Hauges fødselsdag i Misjonskirken 12.september.

Hvis du vil se filmopptak fra jubileumsforestillingen i Misjonskirken hvor Alv Magnus stilte opp som Hans Nielsen Hauge i egen person, så følg denne lenken til deres YouTube side: https://www.youtube.com/watch?v=smUTKLepJh8

Alv Magnus kom i 2020 med en utvidet bok om Haugevekkelsen. Den forrige, Veirydder med gnagsår, kom ut i 1996 og ble utsolgt etter 6000 eksemplarer på rekordtid. Nå har han en revidert utgave med seks nye kapitler. De handler om gründere, kvinner, en lokal vekkelse og haugianernes innflytelse i Amerika. Hauge er stadig aktuell. En ny generasjon må bli kjent med vekkelsen som rystet og forandret Norge.

 

Alv forteller historien om hvordan vekkelse formet det moderne Norge. For å forstå fremtiden er vi nødt til å kjenne fortiden. Derfor er denne boken utrolig viktig. En grundig, innholdsrik og opplysende beretning om et stykke norsk vekkelseshistorie med betydelig nedslagskraft for individet så vel som samfunnet. Arven fra Hauges liv og tjeneste er spesielt mangfoldig og velsignet. At det hele tilskrives hans personlige og livsforvandlende møte med evangeliets kraft med nåde, sannhet og Guds utømmelige kjærlighet åpenbart ved Den hellige ånd, viser vei for oss i dag. Evangeliet er fremdeles Guds kraft til frelse for folk og land. Ved å fortelle Hauges historie utfordrer Alv Magnus vår tids kirke til å følge Jesus og til å bygge sin tro på Guds ord. Det finnes bøker og det finnes Bøker. Denne boken er med stor B. Vi beveges og inspireres av den effekten genuin vekkelse og reformasjon hadde på vår nasjon, og vi får håp når vi ser hva som kan skje når Guds kall og kraft møter et «Ja!» fra oss. Dette er en klassiker.

 

  • Oppdatert