Følg meg i KJÆRLIGHET

Søndag 7. april avslutter vi vår gjennomgang av utvalgte tekster fra første Johannesbrev. Fokus denne gangen er Guds kjærlighet til oss og vår kjærlighet til Gud og hverandre.

Denne våren og vinteren har hatt flere tema med fokus på å følge Jesus med utgangspunkt i ulike tekster i første Johannes brev.

Jesus kjærlighet til oss og formaningen om å gi den videre i alle våre relasjoner er tema denne søndagen. Johannes kalles ofte for kjærlighetens apostel. Det er virkelig en tittel han kan bære med glede og med ære. For det lever han opp til både i sitt liv og i det han skriver. 

Hovedavsnittet som vi stanser ved er hentet fra 1 John 3,13-18:

13 Bli ikke forundret om verden hater dere, søsken. 14 Vi vet jo at vi er gått over fra døden til livet, for vi elsker våre søsken. Den som ikke elsker, blir værende i døden. 15 Den som hater sin bror eller søster, er en morder, og dere vet at ingen morder har evig liv i seg. 16 Hva kjærlighet er, har vi lært av at Jesus ga sitt liv for oss. Så skylder også vi å gi vårt liv for våre søsken.
17 Men den som har mer enn nok å leve av og likevel lukker sitt hjerte når han ser sin bror eller søster lide nød, hvordan kan han ha Guds kjærlighet i seg? 18 Mine barn, la oss elske, ikke med tomme ord, men i gjerning og sannhet.

  • Oppdatert