Er det mulig å bli inspirert av småkryp?

Er det mulig å hente livsvisdom fra noen småkryp? Ja, det mener ihvertfall Salomo i et av sine kjente ordspråk.

I Ordsrpåkene 6,6-8 leser vi: "Gå til mauren, du late, se hva den gjør, og bli vis! Den har ingen hærfører, verken tilsynsmann eller hersker. Likevel sørger den for mat om sommeren og samler inn føde om høsten".


Hva er visdommen vi kan hente fra mauren?

Den bruker sommersesongen som foreberedelse til høst- og vintersesongen.

For oss kan det bety f.eks at vi gjør lurt i å bruke sommeren til å avkobling og tilkobling.
Avkobling kan bety å sørge for nok hvile og søvn, gjøre noe du har hatt lyst til å gjøre. Nå har du endelig tid.
Tilkobling kan bety å lade både våre fysisk og åndelige "batterier". 


Hvordan gjør vi det?
5 uker uten gudstjenester og vekstgrupper er lang tid. De aller fleste trenger denne regelmessigheten med gudstjenster og grupper for å kunne leve et sunt og balansert kristenliv. Derfor er det at vi har husmøter og bibelbønn med lunsj gjennom hele sommeren. (se eget program eller i kalenderen) mellom 25.juni og 13.august. Selv om disse samlingene er en litt forenklet utgave av våre ukentlige møteplasser, er de gode eksempler på å lære av maurens sommeraktiviteter. I sommerprogrammet finner du veiledning om hvor husmøtene på søndagene skal være, samt hvor Bibelbønn på tirsdagene samles.

 

Flere tips?

* I tillegg til sommerens husmøter og Bibelbønn, anbefaler vi Sommerfestivalen på Rødde FHS. Her er det muligheter for overnatting med full pensjon hvis man vil være med på alt som skjer, eller man kan delta på de åpne møtene morgen og kveld. Ønsker du å delta på måltidene, går til www.norvisjon.no hvor du finner info om hvordan du kan forhåndsbestille enkeltmåltid.

* Sommeren kan også være en fin måte å lytte seg gjennom bibelbøker på. Et annet sted på hjemmesiden finner du en lenke til Bibelappen eller Bibelpodcasten: "Bibelen på ett år". Her kan du lytte deg gjennom en daglig dose med ordspråk, tekster fra GT og NT, pluss dagens salme. Følg mauren og bli vis!og God sanking for høsten og vinteren.

 

 

  • Oppdatert