Bibel Podcasten

Har du lyst å starte det nye året med å lytte deg gjennom Bibelen? Da kan vi glede deg med at nå er hele Bibelen ferdiglaget som en egen Podcast. Det er Daniel Sæbjørnsen fra Bergen som leser.

 

Denne uken lå podcasten «Bibelen på 1 år» øverst både på Spotifys toppliste og Podtails toppliste, foran alle landets humor-podkaster, true crime-podkaster og politiske podkaster.  «Bibelen på 1 år» ligger også helt øverst på Apple sin liste over de mest populære podkastene i Norge akkurat nå.

Det er Tro&Medier som står for utgivelsen av podcasten. Du kan laste den ned på din PC eller mobil eller ditt nettbrett via denne lenken: https://www.bibelenpaapodkast.no

 Tro & Medier skriver: 

Vi tror at Bibelen er Guds eget ord, og taler og forvandler både enkeltliv og samfunn til alle tider. Helt enkelt så er Guds ord de viktigste ordene et menneske kan høre i sitt liv og hvor vår respons på disse ord vil påvirke både nåværende øyeblikk og vår evige framtid. Med dette bakteppe ønsker vi å gjøre Bibelen tilgjengelig for flest mulig gjennom en podkast, slik at de kan erfare kraften og livet som finnes i disse levende ordene.

Høytlesning fra Bibelen topper norske podkastlister Podkasten «Bibelen på 1 år» var egentlig bare en idé som kom underveis, forteller teamet bak.

Den ferske podkasten «Bibelen på 1 år» troner øverst på flere av landets podcastlister denne uken.

– Det er kjempegøy. Jeg forstår meg ikke helt på alle algoritmene, men det er utrolig kjekt. Jeg er rett og slett litt overrasket, sier en begeistret Jarle Haugland.

15 minutter om dagen

Hver podkastepisode inneholder «en forrett fra Ordspråkene, en hovedrett fra Det gamle testamentet og Det nye testamentet, og avslutningsvis en dessert fra Salmenes bok».

Hver podkastepisode tar om lag 15 minutter å lytte gjennom. Hvis man gjør det hver dag vil man i slutten av desember i år ha lyttet seg gjennom hele Bibelen.

«Spin off»

Tro & Medier har hatt et massivt bibelprosjekt gående siden 2021. Ideen om å lage «Bibelen på 1 år» kom underveis, forklarer Haugland. I fjor kom de med podkasten «Bibelen på podcast».

– Sånn sett er «Bibelen på 1 år» en slags spin-off, sier han.

Bekreftelse fra Gud

Det er stemmen til frikirkepastor Daniel Sæbjørnsen som man hører når man klikker seg inn på podkasten. Han gleder seg over at ideen han fikk på en løpetur våren 2020 nå har blitt til to store podkastprosjekter som har fått flere hundre tusen lyttere. For meg er det en bekreftelse på at den ideen om å lese inn hele Bibelen på podkast var fra Gud, sier han.Lest inn fra kjellerstuen

Lest inn fra kjellerstuen

Sæbjørnsen har brukt hundrevis av timer på å lese inn Det nye og Det gamle testamentet de to siste årene fra sin egen kjellerstue, 

Noe av motivasjonen var tanken om at prosjektet kunne brukes flere ganger og på flere forskjellige måter.

– Det er tydelig at det har truffet et behov blant kristenfolket for å høre Guds ord. Responsen har vært overveldende og jeg er veldig takknemlig, sier Sæbjørnsen.


Roser kolleger for enorm innsats

Haugland roser både Daniel Sæbjørnsen som har lest inn hele Bibelen på bånd, samt Kjetil Fyllingen som gjør jobben med å klippe sammen lydfilene.  Han retter også en stor takk til bibelselskapet Norsk Bibel som også har bistått i prosjektet.

– Vi er veldig takknemlige for at de har delt sin bibelleseplan med oss. De har vært veldig rause og det setter vi stor pris på, sier Haugland. Artikkelen fortsetter under annonsen.

 

Kan begynne når som helst

Så langt er all bibelteksten lest inn på lydfil. Men noe av jobben med å klippe alle de 365 episodene gjenstår.

– Så langt er vi i mål med alle episodene for januar, så det gjenstår litt jobb med å sette sammen episodene, sier Haugland.

Han understreker at man når som helst kan begynne på lytteplanen.

– Episodene har ikke navn ut fra datoen de er publisert, så man kan begynne å lytte når man vil. Rakk du ikke å begynne 1. januar så kan man begynne nå. Begynner man å lytte for eksempel 15. januar, så har man hørt gjennom hele Bibelen 14. januar neste år.

 

 
  • Oppdatert