Alphagudstjenester

Alpha gudstjenestene som starter opp nå i september, er en historisk begivenhet, både for Credo og blant menigheter i Norge. Da gjør vi 10 av våre gudstjenester om til Alpha.

HVORFOR ALPHA?

Alpha har vist seg å være noe av det mest livsforvandlende og mest menighetsfornyende arbeidet som gjøres rundt om i verden. Til høsten vil Credo som den andre menighet i Norge gjennomføre Alpha i kirketiden. Målet vårt er at hele menigheten skal få møte det nye Alpha-konseptet med undervisning på film.

HVORDAN ALPHA?

Rammen rundt søndagens Alpha er ment å være mest mulig likt som det ville vært på kveldstid: Tidsrammen er fra kl.11 til 13. Vi starter med måltid (lunsj), deretter litt sang eller musikk. Så får vi tema for tema på film (ca 25 min), en liten kaffepause før vi avslutter med gruppesamtaler.

HVEM KAN DELTA? HVORDAN BLI MED?
Kurset vil være gratis og åpent for alle, men vi ønsker påmelding pga gruppesammensetningen.

Samtidig som vi ønsker påmelding, vil kurset selvsagt ta imot alle gjester som kommer på tilfeldige søndager.

Selv om høstens kurs i hovedsak skal hjelpe menigheten og de som ønsker å oppdage Alpha, vil kurset være åpent for alle og enhver. Du kan enten skrive deg på liste i Credo eller melde deg på via skjema på denne lenke: https://forms.office.com/r/JJ0cND6NTm

HVA MED BARNA?

Lunsjen som vi starter med vil være felles for barn, ungdom og voksne. Når filmene skal begynne, starter søndagskolen. Parallellt med Alpha for voksne, blir det også Ungdomsalpha i underetasjen. Hvis du vil hjelpe til med noe av dette mens du går på kurset, kan du krysse av på påmeldingsskjemaet.

ER DET MULIG Å FÅ EN SMAKEBIT AV ALPHA?
Ja, det kan du få. Vi vil legge ut filmsnutter frem mot kursstart. Hele menigheten vil inviteres til en inspirasjonssamling torsdag 18.august kl.19.  På gudstjenestene vil du kunne få første smakebit av det nye kurset søndag 21.august. Da vil du få møte første tema som handler om Er livet mer enn dette?

HVILKE SØNDAGER BLIR DET ALPHA-TJENESTER?

AUGUST

18.08 INSPIRASJONSSAMLING

21.08. "Er dette alt?" Intro til Alpha

28.08. Familiegudstjeneste
SEPTEMBER

04.09 Tema 1: Hvem er Jesus

11.09 Tema 2: Hvorfor døde Jesus?

18.09 Tema 3: Hvordan kan jeg tro?

23.-25.9 Menighetsweekend  Tema 4: Hvorfor og hvordan be?
OKTOBER

02.10 Tema 5: Hvorfor og hvordan lese Bibelen?

09.10 Tema 6: Hvordan leder Gud?

16.10 Familiegudstjeneste

22.10 Alphaweekend på Credo
Tema 7-9: Hva med Den Hellige Ånd?

23.10 Tema 10: Hvordan gjøre det beste ut av resten av livet?

30.10 Tema 11: Hvordan stå imot det onde?
NOVEMBER

06.11 Tema 12: Hvordan fortelle andre?

13.11 Tema 13: Helbreder Gud i dag?

20.11 Tema 14: Hva med menigheten?

27.11 Familiegudstjeneste 1.Søn i advent

DESEMBER

04.12. Tema 15: Alpha-middag

HVA BLIR FORTSETTELSEN?

Ønsket og målet vårt er at etter høstens kurs så har vi en ny ledergruppe som kan bli med å ha alphakurs på kveldstid utover vinteren og våren. Oppstart blir i midten av januar 2023.