Noen gode Bibelvaner

Et nytt kalenderår kan være en god hjelp til å komme i gang med regelmessig bibellesing. Her får du noen gode tips som mange har hatt glede av.

Det er ingen tvil om at Bibelen er nødvendig for å komme til tro og å vokse i tro.

Her skal du få tre viktige bibelvers som understreker dette:

Matt 4,4: "Mennesket lever ikke av brød alene, men av hvert ord som kommer fra Guds munn." 

Rom 10,17: "Så kommer da troen av det budskapet man hører, og budskapet kommer av Kristi ord."
Kol 3,16: "La Kristi Ord får rikelig rom hos dere!"


Bibelen er viktig for troen og det kristne livet. Men før du går i gang kan det være lurt å stille noen enkle spørsmål:

1. Hva har du behov for å lese eller lyst til å lese?
Om du er ny eller erfaren bibelleser, kan det bety at lesebehovet er litt forskjellig. Hvis du er en fersk bibelleser vil vi anbefale at du leser f.eks Lukas sine to bøker, nemlig Lukas Evangeliet og Apostlenes gjerninger. De dekker det meste av Jesu liv og virke, samt fremveksten av kirken i Romerriket. Er du mer bibelvant, kan det være lurt å tenke på om det er sider ved Bibelen som du har lyst til å lese eller som du kjenner lite til fra før.

2. Hvordan vil du gjøre det?
For noen passer det best å lese i en fysisk bibel, mens for andre kan det fungere like godt på mobilen, nettbrettet eller PC/Mac. Noen sliter med lesevansker og kan heller tenke seg å lytte til bibelen. Behovene er forskjellige og muligheten er mange. 

 

Her kommer noen tips om Bibelleseplaner som er gratis og som du finner på nett eller apper. Til slutt vil du finne enkel bibelleseplan som du kan skrive ut og legge inn i bibelen din.

 

BIBEL.NO

Den første hjelpen finner du på Bibelselskapets egne hjemmeside. Du kan logge deg inn på denne lenken så kommer du direkte til mange flotte, enkle leseplaner for hele kirkeåret: https://bibel.no/om-bibelen/bruk-bibelen/bibelleseplaner

YOU VERSION

Dette er et internasjonalt nettsted hvor du finner alt fra ulike bibelutgaver til forskjellige leseplaner. Her får du også mye praktisk hjelp med å komme igang, pluss påminnelser om daglig lesing. Følg denne lenken: https://www.youversion.com og du kommer inn på deres hjemmeside. Her kan du også laste ned Bibelappen deres.

BIBEL IN ONE YEAR

Denne bibelleseplanen er utviklet i den engelske Alpha-menigheten i London, Holy Trinity Brompton. Den kan lastes ned som app eller følges på nettbrett eller PC/Mac. Denne planen går gjennom hele Bibelen på 1 år. Det er David Suchet (også kjent som skuespilleren Poirot) som leser bibeltekstene, mens Nicky Gumbel kommer med kommentarer til salmene, GT-tekster og NT-tekster hver dag. Her kan du velge mellom å lese selv eller opplesing. Denne finnes imikldertid bare i engelsk, spansk og kinesisk utgave. Går du inne på denne lenken, så kommer du rett til hjemmesiden: https://bibleinoneyear.org/en/

 

 Nederst på denne siden finner du en leseplan som du kan skrive ut og legge inn i Bibelen om du vil.

  • Oppdatert