Følg Guds gode ordninger

Gud er ordens Gud. Derfor har han gitt oss gode ordninger for ekteskap, familieliv og arbeidsliv. Kommende søndag er dette fokus på gudstjenesten.

Koronapandemien legger fortsatt begrensninger på vår gudstjenester. Vi kan fortsatt bare være 50 tilstede på gudstjenesten. Men hvis det er også mulig å følge gudstjenesten på nettet. Selv om kvaliteten er litt ujevn, kan du følge oss på Whereby fra ca 10.40. Gå inn på følgende lenke og du kommer rett inn på gudstjenesten: https://whereby.com/credo-er

Vi har nå kommet til Efeserbrevet kap 5 og 6.

Hjem og familie
21 Vær hverandre underordnet i ærefrykt for Kristus! 22 Dere kvinner, underordne dere ektemennene deres som under Herren selv. 23 For mannen er kvinnens hode, slik Kristus er kirkens hode; han er frelser for sin kropp. 24 Som kirken underordner seg Kristus, skal kvinnene underordne seg sine menn i alt.

25 Dere menn, elsk konene deres, slik Kristus elsket kirken og ga seg selv for den,26 for å gjøre den hellig og rense den med badet i vann, i kraft av et ord. 27 Slik ville han selv føre kirken fram for seg i herlighet, uten den minste flekk eller rynke. Hellig og uten feil skulle den være. 28 På samme måte skal altså mennene elske sine koner som sin egen kropp. Den som elsker sin kone, elsker seg selv. 29 Ingen har noen gang hatet sin egen kropp. Nei, man gir kroppen næring og pleier den på samme måte som Kristus gjør med kirken. 30 For vi er lemmer på hans kropp. 31  Derfor skal mannen forlate far og mor og holde fast ved sin kvinne, og de to skal være én kropp. 32 Dette er et stort mysterium; jeg tenker på Kristus og kirken. 33 Men det gjelder også hver enkelt av dere: Hver mann skal elske sin kone som seg selv, og hun skal ha respekt for sin mann.

Dere barn, vær lydige mot foreldrene deres i Herren, for det er rett og riktig.  2  Du skal hedre din far og din mor, dette er det første budet med et løfte:  3  så det kan gå deg godt og du kan leve lenge i landet.  4 Dere foreldre, vekk ikke sinne og trass hos barna deres, men gi dem omsorg, så de får en oppdragelse og rettledning som er etter Herrens vilje.

5 Dere slaver, vær lydige mot deres jordiske herrer som mot Kristus selv, med respekt og ærefrykt og av et oppriktig hjerte.  6 Vær ikke øyentjenere som bare vil gjøre mennesker til lags, men Kristi tjenere som helhjertet gjør Guds vilje.  7 Gjør tjeneste med et villig sinn; det er Herren og ikke mennesker dere tjener.  8 Og dere vet at Herren skal gi hver enkelt igjen for det gode han gjør, enten han er slave eller fri.  9 Dere herrer, gjør det samme mot slavene deres. Bruk ikke trusler! Dere vet at både de og dere har samme Herre i himmelen, og han gjør ikke forskjell på folk.