Bønn for syke

I anledning besøket av Jan Rettedal, inviterer vi til forbønn med salving for syke etter møtet fredag kveld 28.2.

Da Jesus begynte sin gjerning i Israel, leser vi at helbredelse av sykdom var en del av hans undervisning og praksis: "Jesus dro omkring i hele Galilea; han underviste i synagogene deres, forkynte evangeliet om riket og helbredet all sykdom og plage hos folket." Slik leser vi i Matt 4,23. Reaksjonene lot ikke vente på seg, for "Ryktet om ham spredte seg over hele Syria, og de kom til ham med alle som hadde det vondt og led av forskjellige sykdommer og plager, både de som hadde onde ånder, de månesyke og de lamme, og han helbredet dem. Store folkemengder fulgte ham fra Galilea og Dekapolis, fra Jerusalem og Judea og fra landet bortenfor Jordan". 

Det var altså mange sykdommer og plager på Jesu tid - og som leger og helsevesenet ikke hadde noen gode løsninger på. Noe av det samme kan vi oppleve i vår tid. Siden har forbønn og barmhjertighet overfor syke fulgt kirken gjennom 2000 år.

I Credo tilbyr ved forbønn for ulike behov på hver eneste gudstjeneste. Men det er ikke like ofte at vi legger til rette for forbønn med salving for syke. I eldsterådet ønsker vi å legge bedre til rette for dette. Da er ihvertfall kveldens forbønn en liten begynnelse.

  • Oppdatert

Kommentarer

  1. #1

    Marit 3 måneder siden

    ØNSKER FORBØNN FOR EKTESKAPET TIL MEG OG MIN MANN. Å AT JEG IKKE BLIR ALENE I SOMMER.

Skriv en kommentar

 
E-post blir ikke synlig for andre


Skriv inn symbolene du ser i feltet